Checklist nieuwe website

Denkt u erover om een website te laten maken of wilt u uw huidige website vervangen/vernieuwen? Be Seen denkt graag met u mee en houdt daarbij rekening met de volgende punten:

Het bepalen van uw huisstijl.
Kunnen mensen uw bedrijf/merk makkelijk herkennen? De kleur van uw website is belangrijk. Waar plaats u het logo. Als uw bedrijf een slogan heeft gebruik deze dan. Wij houden hier rekening mee tijdens het ontwerpen van uw website.

Bepaal het doel van uw website.
Wat u wilt bereiken met uw website bepaalt de look, navigatie en functionaliteit van het design. Voorbeelden van doelen van een website zijn: het aanbieden van diensten, nieuwe klanten aantrekken, mensen informeren. Waarom gebruiken bezoekers uw website? Als u deze doelen duidelijk voor ogen heeft kan er een gebruiksvriendelijke website gemaakt worden.

Heeft u al een bestaande website?
Evalueer dan wat uw bezoekers hier goed en minder goed aan vinden. Wat zouden zij graag willen zien en trekken belangrijke berichten en nieuwsitems momenteel de aandacht? Wie zijn uw klanten? Hoe denken zij en waar hebben zij behoefte aan. Waar zijn zij in geïnteresseerd? Welke boodschap wilt u uitdragen met uw website?

De inhoud van uw website.
De twee belangrijkste dingen zijn: informatie moet makkelijk te vinden zijn, en een helder en informatief taalgebruik. Kunnen uw bezoekers makkelijk en snel vinden waar zij naar op zoek zijn door het navigatie menu te gebruiken? Is het duidelijk dat men op de aanwezige knoppen kan klikken voor meer informatie? Welke links plaatst u op uw website? Is de informatie in logische categorieën verdeeld?

Interactie.
Kan een bezoeker gemakkelijk informatie met u uitwisselen? Is het gemakkelijk om contact met u te leggen, bijvoorbeeld met een contactformulier. Heeft u een Twitter of Facebook account, zo ja, staat dit duidelijk op uw website vermeld zodat mensen u kunnen volgen?

Wij helpen u graag verder om ‘gezien te worden’!